Het Moezelgebied

Het Moezelkamp vindt plaats in het stroomgebied van de Moezel met haar vele aftakkingen en zijriviertjes. Het moezelgebied staat bekend om haar steile hellingen die vol staan met enorme wijngaarden waar de wereldberoemde Duitse wijnen vandaan komen. Het kampterrein ligt aan een zijrivier van de Moezel, diep in de Duitse bossen en ver van de bewoonde wereld.

Sinds 1965

Het Moezelkamp bestaat al vele jaren, maar er zijn een aantal dingen veranderd. Zo was het kampterrein eerst boven op een berg en niet direct aan de moezel. Kampertjes moesten dus elke dag een uur lopen om een heerlijk duik te kunnen nemen, gelukkig is dit nu niet meer zo! …….

 

Rond het kampvuur

Elke avond moet er een kampvuur gemaakt worden. Voor de jongens en ook meisjes die zin hebben is het mogelijk om de Vuurmeesters te vergezellen bij hun dagelijks uitstapje naar het woud, om zoveel mogelijk hout te verzamelen voor het kampvuur van die avond.

Nu je een voorproefje hebt gekregen, weet je wat je ongeveer te wachten staat als je deze zomer mee gaat op kamp.”But you ain’t heard nothing yet” er staan jullie nog veel verrassingen te wachten deze zomer, dat wil je voor geen goud missen!

Tochten

Tijdens het kamp zal de leiding samen met de kinderen er regelmatig op uittrekken om het gebied te verkennen.Deze tochten in de natuur worden nooit gemaakt zonder doel. Zo lopen we tochten naar grasvelden waar we kunnen voetballen of een zwembad in de buurt om lekker een duik te nemen.

Terwijl we deze tochten lopen genieten we van de natuur van Duitsland en komen we letterlijk fluitend en zingend op onze eindbestemming aan, waar onze fantastische keuken ons beloond met een lunch of waar de mogelijkheid is om je je zelf een lunch te verschaffen en te genieten van een van de plaatselijke delicatessen zoals de Große Weiße Bratwurst mit Curry of ein Pommes mit Mayo.

 

Voorzieningen

Natuurlijk heeft Moezelkamp geweldige en ultra hygienische voorzieningen op het terrein. Zo hebben wij een heerlijke heldere rivier waar je je dagelijks in mag wassen en heeft onze loodgieter ervoor gezorgd dat naar de wc gaan niet in het bos hoeft…